ازدواج در پیچ و خم مشکلات فراوان
ازدواج در پیج خم مشکلات فراوان
زندگی انسان دارای مقوله های متفاوتی است. شروع زندگی مشترک سبب تشکیل کانون گرم یک خانواده می شود. خانواده ابتدایی ترین و مهم ترین رکن جوامع انسانی است.
جوامع ممسنی و رستم همسو با کشور روزهای خوبی را در نرخ ازدواج و آمار طلاق سپری نمی کنند. تقابل سنت و مدرنیته زندگی جوانان را تحت شعاع خود قرار داده است.
مادامی اقتصاد لرزان و ناپایدار، هر روز روح و روان مردم را به بازی گرفته است، بزرگترین مانع ازدواج نیز زیر سلطه مشکلات اقتصادی جا خوش می کند.
جوامع بومی محلی مانند ممسنی و رستم همواره میدان تضاد آئین ها و سنت با مدرنیته و فرهنگ امروزی است.
بنیادی ترین دغدغه جوامع مذکور زیر تششعات اقتصاد و بیکاری هر روز نحیف تر و کم رنگ تر می شود، آن گونه که هر چقدر تورم بالا برود دستمال های رنگی کمتری در رقص و شادی جشن های ازدواج آسمان تالارها و باغ مجالس این شهرستان ها بالا می رود.
جوانان با نبوغ و تحصیلات آکادمیک مبنای آگاهی خود را تحصیلات دانشگاهی می دانند و قدرت انکار آنها نمیگذارد وارد بازار کار شوند تا با کسب درآمد، تجربه پیشرفت و ترقی را به صورت پله پله طی کنند و ره صد ساله را یک شبه میخواهند. حتی در اشتباهی فاحش مدرک خود را اساسی بر درک مسئله ازدواج می دانند در حالی که سواد رابطه، یک هنر و مهارت جداگانه به حساب می آید.
امروز باید به خانواده ها و جوانان گفت مگر در زندگی شما تاکنون چیزی بعد از افزایش قیمت ارزان شده است، یا در دوران مجردی در ویلاهای آنچنانی زندگی میکنید که این چنین از ازدواج فاصله می گیرید.
حس استقلال مطلق و چشم و هم چشمی ازدواج را در منطقه ممسنی و رستم سخت تر کرده است. مهمترین مشکلات ازدواج در؛ خیانت زناشویی،ترس از تعهد و طلاق،مالی و اقتصادی، اختلافات اعتقادی، شناخت خصوصیات طرفین، تنزل جایگاه هدف مشترک، مشکلات جنسی و توقعات دور از انتظار خلاصه می شود.
اما برای جوامعی که تاریخ و تمدنشان گواه اصالت و فرهنگ آنهاست و در هوش و استعداد یک سر و گردن از جوامع مشابه بالاتر هستند، ازدواج به ترسی بزرگ تبدیل شده است.
آن جملات قصار که می گفتید انشاالله در عروسی تان جبران کنیم هم حنایش رنگ باخته است.به نظر می رسد در شرایط نابسامان فعلی مقاومت خانواده ها در مقابل تسهیل گری ازدواج، چشم هم چشمی ها و نبود سواد کافی برای شروع یک رابطه عاطفی در کنار عدم حس مسئولیت پذیری، این همه جوان خوش قد و بالا و رعنای این شهرستان ها را در دو راهی چُبکُنُم قرار داده است و با منطقی بی نظیر به جملات شی نیکُنُم، زن نیسُوُنُم رسیده اند.
سعید احمدی