آخرین اخبار
شنبه , 8 دی 1403 2024 - 12 - 28
» تحلیل و یادداشت » ظهور بی قاعده مشاوران کنکور در ممسنی و رستم
تحلیل و یادداشت - ممسنی و رستم

ظهور بی قاعده مشاوران کنکور در ممسنی و رستم

شهریور ۴, ۱۴۰۳ 70110

کنکور بزرگترین رقابت علمی در کشور است. دواطلبین کنکور پس از اعلام نتایج آزمون کنکور، در تکاپوی انتخاب رشته هستند، در همین راستا شاهد بازار گرمی مشاوران انتخاب رشته در دو شهرستان ممسنی و رستم هستیم.

رضا گودرزی، انتخاب رشته اصولی و حرفه‌ای می‌تواند نتیجه مناسبی را برای داوطلب رقم بزند و برعکس یک انتخاب رشته غیر اصولی منجر به داشتن رشته نامتناسب نسبت به توان و علاقه داوطلب و یا شهری با ویژگی های غیرقابل انتظار جهت ادامه تحصیل در خروجی نهایی نتیجه کنکور برای داوطلب شود.

در این بین، بسیاری از مراکز مشاوره به شکل قانونی و حرفه‌ای و البته برخی هم به شکل غیر علمی و با استفاده از افراد کم تجربه و تازه فارغ التحصیل شده به ارائه خدمت مشغول هستند.

یکی از معضلاتی که گریبان‌گیر موسسات مشاوره ای و کنکوری شده است، موج جوانگرایی و البته بی‌تجربگی کسانی است که خود را در جایگاه یک مشاور قرار داده‌اند. اولین سوالی که برای مخاطب پیش می‌آید این است که تجربه فردی که خود را مشاور معرفی می‌کند، تا چه اندازه در ارائه خدمت حرفه‌ای او موثر است؟

سیستم مشاوره ای در این زمینه واقعا نیازمند رعایت نکات علمی و روان‌شناختی، تسلط کامل مشاور بر موضوع هست تا در مسیر انتخاب رشته با سرنوشت یک فرد بازی نشود.

اخیرا در سطح جامعه شاهد هستیم برخی از داوطلبینی که در رشته های پزشکی، پیراپزشکی و مهندسی با هر رتبه ای و در هر دانشگاهی قبول می شوند، اقدام به تبلیغات جهت انجام مشاوره و انتخاب رشته می کنند.

در ممسنی و رستم به وضوح قابل مشاهده است، این افراد با رتبه های نسبتا خوب و یا با رتبه های دو، سه رقمی در دانشگاه خوب قبول می‌شوند، اما قبولی آنها در کنکور دلیلی نمی شود این اشخاص بقول خودشان مشاور، که نه تابحال تجربه مشاوره دادن را دارند، نه انتخاب رشته ای انجام داده اند و نه اشرافی بر مسائل روانشناسی و علمی مربوط به انتخاب رشته دارند، بخواهند با سرنوشت و آینده فرزاندانمان بازی کنند.

در بسیاری از موارد دیده می‌شود برخی از این اشخاص در فضای مجازی بخصوص در بستر اینستاگرام، شروع به تبلیغات انجام مشاوره کنکور و انتخاب رشته می کنند درصورتی که بسیاری از افرادی که انتخاب رشته خود را به این افراد می‌سپارند هیچگونه شناختی چه از لحاظ کاری چه شخصیتی از مشاور خود ندارند چرا که تمامی این موارد بصورت مجازی انجام شده است.

این افراد عمدتا کسانی هستند که با رتبه ای نسبتا خوب در رشته ای قبول شده اند، قبل از اینکه وارد دانشگاه شوند شروع به انجام شانتاژهای تبلیغاتی برای مشاوره انتخاب رشته می کنند.

سوال اینجاست آیا می‌توان سرنوشت فرزند خود را به دست کسی سپرد که ویژگی های زیر را نداشته باشد؛

سابقه کاری بالا_تجربه_علم تخصصی مشاوره_ تسلط نسبی بر مسائل روانشناختی و…

اما سوالاتی که ذهن را مشغول می کند این است که، این افراد بقولا و به ظاهر مشاور، تا چه اندازه با مسائل مشاوره ای و انتخاب رشته آشنایی دارند؟

این اقدام (مشاوره انتخاب رشته) زیر نظر کدام نهاد بی خبر از مسئولیت خود در هر دو شهرستان اجرا می شود؟

آیا واقعا صلاحیت علمی این مدعیان سنجیده شده است؟

آیا مجوزی دارند؟ و یا در مقابل اقدام خود مسئولیت را می پذیرند؟

بنابراین خانواده ها قبل از مراجعه به چنین افرادی و مراکزی از میزان توانایی و تسلط مشاوران کسب اطلاع کنند و حتی مطمئن شوند که مشاوران و کاربران این مراکز از کدام دانشگاه و در چه سطحی فارغ‌التحصیل شده اند.

رزومه تحصیلی مشاوران کنکور برای داوطلبان و خانواده های آنها ملاک باشد و از پذیرفتن هر گونه مشاوره ای پرهیز کنند.

حال که نظارت مناسبی بر اقدام این مشاوران و عملکرد آنها وجود ندارد، لازم است خانواده ها مواظب موضوع بوده و بدون تحقیق و بررسی صلاحیت های مشاور مد نظر، آینده فرزند خود را به دست افراد کم سواد و خالی از علم و تجربه کافی نسپارند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.00
خبر نورآباد

خبر نورآباد

اولین و حرفه ای ترین وب سایت خبری شهرستانهای نورآباد و رستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت